THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 STUNG TRENG
-- Stung Treng
-- Stung Treng Markt
-- Stung Treng guesthouse
-- Stung Treng Excursies
-- Stung Treng Map
-- Mekong Rivier
-- Sopheak Mitt Waterval
-- Virachey NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Sopheak Mitt waterval

Stung Treng is een prachtige provincie gelegen aan de oevers van de rivier de Mekong. Het ligt op ongeveer 455 km van Phnom Penh en het is ongeveer 40 km naar het Laos grens. Er zijn een paar belangrijke trekpleisters in Stung Treng, waarvan de Sopheak Mitt Waterval of Lbak Khaon er eentje is. De vele bezoekers komen de prachtige natuur en ook het stroming van de verbazingwekkende Mekong bewonderen. Het is ook de thuisbasis van de Irrawaddy-dolfijnen. De Sopheak Mitt waterval ligt op de grens tussen Laos en Cambodja.

Op veel plaatsen in Cambodja kun je een zeldzaam mooi uitzicht hebben op de stroming van de rivier de Mekong. Maar deze plek in Stung Treng kennen zelfs Cambodjanen vaak niet. Deze plek wordt vaak de Lbak Khaon Waterfall genoemd, maar de lokale bevolking noemt deze waterval de Sopheak Mitt Waterfall. Het is echt een verborgen schat.

Dankzij de nieuwe Mekong brug kun je nu gemakkelijk naar de overkant reizen. Dit maakt de trip naar de Sopheak Mitt Waterfall een stuk aangenamer. Je hebt de kans, dat je hier de enige bezoeker bent. Het is tevens dichtbij plek, waar de dolfijnen samen komen.
Sopheak Mitt waterval (dat de manier waarop de lokale bevolking heeft genoemd) is ongeveer 40 km verwijderd van de stad Stung Treng. Om er te komen neem je rijksweg 9 naar Preah Vihear. Na ongeveer 10 km vind je een onverharde weg aan de rechterkant (vanuit Stung Treng), of aan de linkerkant (komende vanuit Preah Vihear).
De Sopheak Mitt waterval is omgeven door duizenden, piepkleine eilandjes en talloze waterwegen. Er is een uitzichtplek gebouwd voor bezoekers om de watervallen te bewonderen, maar deze is slecht onderhouden. Voor het beste uitzicht neem je een pad aan de zijkant van de waterval.
 
Het water stroomt over een grote rotsen en vooral in het regenseizoen is dat een prachtig gezicht. De waterval wordt beschouwd, als een virtuele vriend of een vriend die een steenworp afstand van Laos naar Cambodja stroomt. Laos ligt slechts op korte afstand, door kilometerslange watervallen gescheiden. De waterval is het meest indrukwekkend in het natte seizoen. Het is een prachtig voorbeeld van de ruwe kracht van de natuur! Een prachtig spektakel!