THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 SIEM REAP
-- Siem Reap
-- Siem Reap Airlines
-- Siem Reap/ Battamb.
-- Siem Reap Guesthouse
-- Siem Reap Hotel
-- Siem Reap Map
-- Siem Reap Markten
-- Siem Reap N-market
-- Siem Reap PubStreet
-- Siem Reap Vliegveld
-- Apsara Dansen
-- Flight of the Gibbon
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


- Siem Reap -

"Voor veel mensen is het belangrijkste doel van een bezoek aan Siem Reap de grote tempels van Angkor. Ze liggen al eeuwen verscholen in de Cambodjaanse jungle en de ruïnes van Angkor werden pas ontdekt in 1861. Is het geluid van een 'verloren beschaving" aan u besteed?
Het ademt in Angkor zeker een element van mysterie. Niet voor niets komen er elke dag toeristen!"

City Centre

Siem Reap is de hoofdstad van de gelijknamige provincie van Cambodja. De naam betekent Siam verslagen en refereert aan een veldslag tussen het koninkrijk Ayutthaya en het Khmer-rijk. Siem Reap is een rustig, gezapige stad van meer dan 100.00 inwoners. Er is weinig hoogbouw en de hotel, die zich buiten de stad bevinden gaan niet hoger dan 4 etages.
Zoals men zou verwachten, is de focus voor de meeste bezoekers van Siem Reap gericht op de oude tempels van Angkor, of een bezoek aan de grote Tonle Sap Lake. Maar men moet niet denken, dat er 's avonds niets te beleven valt. Dit zou verkeerd zijn. Immers, dit is een toeristische stad.
De levendigste wijken in Siem Reap zijn 's avonds Pub Street, het gebied Oude Markt, de steegjes bij Pub Street en de avondmarkt.
Siem Reap heeft gebouwen in koloniale en Chinese stijl in de oude Franse wijk en rond de Oude Markt. In de stad zijn er musea en er zijn traditionele Apsara dansvoorstellingen. Tevens is er een Cambodjaans cultureel dorp. Verder zijn er nog souvenirwinkels, zijde boerderijen, de rijstvelden, vissersdorpjes en een vogelreservaat in de buurt van de Tonle Sap meer.

De stad is voor de toeristen de uitvalbasis om Angkor Wat te bezoeken, dat op de werelderfgoedlijst staat.
In de 60-er jaren kwamen beroemdheden en de rijken der aarde naar Siem Reap. Sindsdien is het ook ontdekt door de toeristen. Het is nu een populaire bestemming om het achtste wereldwonder te gaan bekijken.
In het centrum van de stad vind je nog oude Franse winkeltjes, een schaduwrijke boulevard langs een traag stromende rivier. Maar de stad breidt zich in rap tempo uit. Hotels rijzen als paddenstoelen uit de grond aan de rand van de stad.

Psar Chaa
De oude markt

De meeste kleinere winkeltjes zijn geconcentreerd rond het gebied van de Oude Markt (Psar Chaa). Hier kun je heel goed terecht voor je souvenirs. Ook voor kleding moet je hier zijn. Op de één of andere manier kun je heel goedkoop hier echte merk-shirts kopen. Deze zijn op een onverklaarbare wijze in Cambodja achter gebleven.

Rond de oude markt (Psar Chaa) zijn diverse leuke restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten. De prijzen variëren van zeer goedkoop tot duur. Mocht je echter brood willen, probeer dan eens een stokbrood. Natuurlijk is dit een overgebleven uit de Franse koloniale tijd. Men kan het overal langs de weg kopen, belegd met wat je maar wenst.
Wil je iets drinken? Bij de Psar Chaa bevinden zich ook bars en terrasjes, waar het tot in de late avond goed toeven is.
Siem Reap heeft meerdere pagoda's. De oudste tempel is de Wat Bo en dateert uit de 18e eeuw. De Wat Bo lijkt een beetje op de zilveren pagoda in Phnom Penh. Het heeft bijzondere muurschilderingen, die het leven van Boeddha beschrijven.

Andere Boeddhistische pagoda's zijn: Wat Keseram (de pagoda van de bloemblaadjes van de korenbloem), Wat Preah Prohm Rath (in het centrum aan de rivier, gebouwd in 1915)  en de Wat Thmei (Nieuwe Tempel), aan de weg naar Angkor Wat).

 

Psar Chaa

Je kunt in de avonduren traditionele dansen (Apsara) bijwonen. Apsara's zijn bovennatuurlijke mooie danseressen. Het zijn jonge vrouwen van grote schoonheid en elegantie, die in de kunst van het dansen bekwaam zijn. Deze Khmer-dansen gaan terug tot zo'n 1000 jaar en de dansen waren geliefd bij koningen en het gewone volk.
Eén van deze plaatsen, waar men deze Apsara's kunt zien, is het Amazon Restaurant. Hier heeft men een restaurant-theater. Tijdens het buffet-diner geniet je van diverse Apsara-dansen.

Siem Reap heeft een luchthaven: Siem Reap-Angkor International Airport. Hier landen vliegtuigen uit o.a. Thailand (Bangkok Air, Maleisië (Air Asia), Singapore (Silk Air), Korea, China, Laos en Vietnam.
Op de luchthaven kun je een toeristenvisum kopen voor $ 20.-
De weg van de luchthaven is geasfalteerd en aan beide zijden vind je mooie hotels. De hoofdwegen in de stad zijn geasfalteerd. Voor vervoer in de stad is de tuk-tuk heel geschikt. Deze bromfietsen brengen je, waar je maar wilt. Een taxi kun je het best regelen aan de receptie van je hotel.

Onlangs is het Nationale Museum Angkor in Siem geopend. Hier laat men de Angkor tijdperken in chronologische volgorde zien. Ook zijn er multimedia voorstellingen. Het museum bevindt zich aan de weg naar het Angkor Park.
De openingstijden zijn van 09.00 - 20.00 uur.

 

The road to the airport.

Een miniatuur -Angkor Wat kun je zien bij in een zijstraatje van de weg langs de rivier. Het is dicht bij het centrum. Deze miniatuur -Angkor Wat is gemaakt door Dy Proeung, die voor dit kunststukje een onderscheiding heeft ontvangen van voormalige koning Norodom Sihanouk.

Siem Reap Centre