THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 NATIONALE PARKEN
-- Botum Sakor NP
-- Cardamom Mountains
-- Dieren in Cambodja
-- Kirirom NP
-- Mekong Rivier
-- Peam Krasop NP
-- Ream NP
-- Virachey NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Ream
National Park

Het Ream Park ligt op zo'n 17 kilometer verwijderd van Sihanoukville. Bij de ingang van het park vindt u links het rangerstation. Het is één van de zeven Nationale Parken.
In het rangerstation kun je terecht voor safari, een tochtje over de rivieren, langs mangroves of een tochtje over de Golf van Thailand. Je ziet dan vele vogels, kleinere zoogdieren en watervalletjes.
Ook is een bezoek aan de Boeddhistische tempel "Wat Ream" een bezoekje waard.
In 1993 werd Ream aangewezen tot een nationaal park. Sindsdien heeft het park een zeldzame prestatie geleverd. Met dank aan de waakzame en integere rangers.
Ze slaagden er in om de meeste de mangroven, het wild en de stranden in oorspronkelijke bestaan te behouden. De 200 inwoners werden niet elders gevestigd (zoals bijv. in Thailand), maar mochten er blijven wonen en hun visvangst voortzetten. Geen nieuwe inwoners werden toegestaan en zo wordt het ecosysteem in orde gehouden.
De Cambodjaanse marine heeft een basis in Ream, en de mariniers kunnen onverwacht opduiken in het park. Gewoonlijk doen ze niet meer dan het bereiden van een lunch.
Het park heeft veel gezichten. Van mangrovebossen tot watervallen, die van berghellingen naar beneden storten. Uiteraard zijn er ook prachtige stranden en het lijkt dat er nog nooit iemand een voetafdruk heeft achter gelaten.
Er leven hier mee dan 200 vogelsoorten, waaronder reigers en kraanvogels. Er zijn pythons en king cobra's. Dus kijk uit op de wandelpaden!


Hoewel er overvloed van tours naar het nationale park zijn die door reisbureaus worden aangeboden, is het gemakkelijk om er zelf te komen: door een motor te huren of door motor-taxi-rijders.
Er zijn 35 rangers in het Ream nationale park werkzaam, waarvan enkele Engels spreken. Je kunt ze gemakkelijk inhuren voor zo'n 3 dollar per uur.
Trektochten naar de meditation mountain en de Keng Kong waterval zijn erg geliefd in het park. Een andere leuke tocht is een boottocht langs de mangrove van de Prek Toeuk Sap rivier. Bij deelname van 1-5 personen kost dit 35 US (7 pp.)
De zoetwater rivier Prek Toeuk Sap is zout in het droge seizoen, aangezien het zeewater dan landinwaarts stroomt en het is zoet tijdens het regenseizoen. Het is niet ongewoon, dat je dan vliegende vissen en dolfijnen in de rivier kunt zien.
Tours om dolfijnen te bekijken kosten 55 dollar per boot en is mogelijk van november tot maart.

Contact Info:
Ranger Station:
012 875 096
012 215 759

Prek Toeuk Sap rivier