THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 RATANAKIRI
-- Banlung
-- Banlung Extra (!)
-- Banlung Guesthouses
-- Banlung Map
-- Kreung (bergvolk)
-- Norng Kabat Forest
-- Ratanakiri
-- Ratanakiri Airport
-- Ratanakiri Gibbons
-- Ratanakiri Map
-- Ratanakiri (de Reis)
-- Ratanakiri Trekking
-- Toeristische Info
-- Virachey NP
-- Watervallen
-- Yeak Laom Lake
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Ratanakiri Airport


Aankomsthal

In november 2005 was er een klein ongeval in Ratanakiri de luchthaven, toen een vliegtuig, dat vanuit Phnom Penh kwam, de zijkant van de landingsbaan raakte en op de grond omdraaide, waardoor de rechter landingsgestel beschadigd was.
Het Y-7-100C vliegtuig was eigendom van PMT Air en gehuurd door Royal Phnom Penh Airways. Er waren 59 passagiers en zes bemanningsleden aan boord op het moment van de crash, maar er waren geen slachtoffers.In de nasleep van dit incident, en de meer serieuze crash van Flight 241 PMTair in Kampot in juli, is PMT Air opgehouden regelmatige commerciële vluchten naar Ratanakiri. Sindsdien zijn er geen commerciële vluchten naar Banlung en kunnen alleen charters en privévluchten gebruik maken van de luchthaven.De luchtvaartmaatschappij werd ontbonden in 2008.

Momenteel biedt President Airlines 2 à 3 vluchten per week van/naar Phnom Penh. Ongeveer 110 $ H/T. De landingsstrook bevindt zich pal in het centrum van de stad, op wandelafstand van de meeste hotels en guesthouses. Een motodup tot in het centrum mag niet meer dan 500 riel kosten.


Eén van de vliegtuigen

Cambodja Angkor Air is de nationale luchtvaartmaatschappij luchtvaartmaatschappij van Cambodja en het hoofdkantoor zit in Phnom Penh. Het begon zijn activiteiten op 28 juli 2009. De luchtvaartmaatschappij is eigendom van de Cambodjaanse regering (51%) en Vietnam Airlines (49%) Met de laatste worden codeshare vluchten uitgevoerd.

Cambodja Angkor Air is opgericht op 27 juli 2009, ter vervanging van de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Cambodja, die failliet was gegaan in 2001. Zij concentreren zich vooral op de toeristische routes in Cambodja, met name het vervoer van bezoekers naar Angkor Wat.

Cambodja Angkor Air toestellen zijn geleverd door Vietnam Airlines en zijn in bruikleen gegeven. Cambodja Angkor Air heeft enkele vliegtuigen. De vliegtuigen worden op dit moment gebruikt door Vietnam Airlines.
Met ingang van september 2010 heeft het Cambodja Angkor Air vloot bestaat uit de volgende geleasde vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van 2,2 jaar, die allemaal beheerd worden door Vietnam Airlines.


Landing

Cambodja

  • Phnom Penh – Phnom Penh International Airport Base

  • Siem Reap – Angkor International Airport Base

  • Sihanoukville – Sihanoukville International Airport

Vietnam

  • Ho Chi Minh City – Tan Son Nhat International Airport

 

 

  

 

 

free hit counter