THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 RATANAKIRI
-- Banlung
-- Banlung Extra (!)
-- Banlung Guesthouses
-- Banlung Map
-- Kreung (bergvolk)
-- Norng Kabat Forest
-- Ratanakiri
-- Ratanakiri Airport
-- Ratanakiri Gibbons
-- Ratanakiri Map
-- Ratanakiri (de Reis)
-- Ratanakiri Trekking
-- Toeristische Info
-- Virachey NP
-- Watervallen
-- Yeak Laom Lake
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Ratanakiri

Ratanakiri is een provincie in het noordoosten van Cambodja, dat in het noorden aan Laos grenst , in het oosten aan Vietnam, in het zuiden aan de provincie Mondulkiri en in het westen aan de provincie Stung Treng.
Ratanakiri is dun bevolkt, het heeft slechts 150.000 mensen. Ze leven in de dorpen van 20 tot 60 gezinnen.
Het woord Ratanakiri is een afgeleide van twee Cambodjaanse woorden. Samen gevoegd (Ratanakiri) betekent het "plaats van edelstenen en bergen"

Banlung is de provinciale hoofdstad van Ratanakiri. De meeste bezoekers naar Ratanakiri nemen Banlung als basis, van waaruit ze excursies / wandelingen kunnen maken. Of om de Khmer Loeu dorpen te bezoeken, de jungle, de watervallen, of de gem mijnen. Beroemd in Ratanakiri is ook het vulkanische meer Yeak Laom. De stadje Banlung is vrij klein, maar het heeft een aantal interessante winkeltjes en een paar fatsoenlijke hotels.

De belangrijkste markt, Phsar Banlung, is een buitengewone traditionele markt en biedt het gebruikelijke assortiment artikelen aan, dat bestemd is voor de lokale consumptie.

Er is een souvenirwinkel in de voorkant van de markt en 's avonds zijn er ook eetstalletjes aan de voorkant.
Wat de meeste reizigers nodig hebben, zoals soft drinks, water, bier, sterke drank, toiletartikelen, snacks, souvenirs, etc., kun je kopen in de winkeltjes bij het monument.

 

Het monument is in het centrum van Banlung (zie het monument op de foto). Internet is traag en duur, maar het is beschikbaar en werkt goed genoeg voor e-mail, maar je kunt beperkt surfen. Er is een internet winkel in het kantoor van Royal Phnom Penh Airways tegenover Phsar Banlung. Er zijn niet veel restaurants in de stad en het beste eten wordt geserveerd in het restaurant van jouw  hotel / pension. Als het donker wordt, wordt de stad vrij snel stil. Er zijn enkele (twee) banken, waarvan één met een geldautomaat. Geldwisselaars bevinden zich op de weg naar de Phsar Banlung.


Banlung

Motorfiets taxi's (motodup), gehuurde motorfietsen en gewone fietsen zijn de gebruikelijke manieren om in de stad en de directe omgeving te bekijken. Motodups kosten 500 - 1500 riel voor een ritje in de stad en $ 7 - $ 10 als je er de gehele dag gebruik van wil maken voor het gebied rond Banlung. Goed Engels sprekende bestuurders, die als gidsen met je meegaat, kunnen iets meer vragen. Een motodup van het vliegveld naar de stad is ongeveer 1000 riel.

Het landschap van de provincie Ratanakiri is heel divers. Het heeft glooiende heuvels, bergen, plateaus, laagland, stroomgebieden en kratermeren.
Twee grote rivieren, Tonle San en Tonle Srepok, stromen van oost naar west door de hele provincie. De provincie staat bekend om zijn weelderige bossen. In 1997 was 70-80% van de provincie bebost, ofwel met oerbos, of met zelf geplant bos voor de oogst van rubber of fruit.

In het uiterste noorden van de provincie is het berggebied van de Annamitische Range. Het gebied wordt gekenmerkt door dichte breedbladige, altijd groene bossen. De grond is relatief arm, maar er is een overvloed aan flora en fauna. In de hooglanden, tussen de Tonle San en Tonle Srepok, is een heuvelachtige basalt plateau en dit biedt vruchtbare rode grond. Dit gebied is ook de thuisbasis van de overgrote meerderheid van de bevolking van Ratanakiri.

Rubber was vroeger een grote inkomensbron, maar tegenwoordig lijkt het graven naar edelstenen en het toerisme de belangrijkste inkomstenbron te zijn. In verschillende delen van de provincie wordt zirkoon gewonnen en deze heeft een goede kwaliteit en de prijzen laag zijn in vergelijking met het Europa. Echter, op de lange termijn, heeft het toerisme de toekomst. Dankzij de overvloedige natuurlijke natuur van de provincie. Er komen al toeristen naar  het vulkanische meer Yeak Lom  maar ook het Virachay National Park blijkt populair te zijn.

Uit een onderzoek in 2007 blijkt dat er Ratanakiri's Virachey National Park 30 mierensoorten leven. Verder 19 soorten katydid (keverachtig insect), 37 vissoorten, 35 soorten reptielen, 26 amfibiesoorten en 15 soorten zoogdieren, waaronder verschillende soorten nooit eerder waargenomen. Wildlife in Ratanakiri omvat Aziatische olifanten, gaur (rundsoort), en apen.

Ratanakiri is een belangrijk gebied voor de instandhouding van bedreigde vogels, waaronder de grote ibis en de nog grotere adjudant (ooievaarachtige vogel). De provincie bossen bevatten een grote variëteit aan flora; een halve hectare bos inventariseerde men 189 boomsoorten en 320 flora-soorten en jonge boompjes.

 

Tiger

Bijna de helft van Ratanakiri is aangewezen als beschermde gebied, hierin zijn opgenomen het Lomphat Wildlife Sanctuary en het Virachey National Park. Maar... zelfs deze beschermde gebieden zijn echter onderhevig aan illegale houtkap, stroperij en de delfstoffenwinning.

Ratanakiri is het iets koeler dan elders in Cambodja. De gemiddelde dagelijkse hoogst gemeten temperatuur in de provincie is 34,0 ° C , en de gemiddelde dagelijkse laagst gemeten temperatuur is 22,1 °C.
Jaarlijkse neerslag is ongeveer 2200 millimeter. Overstromingen komen vaak voor tijdens het regenseizoen en is nog verergerd door de pas gebouwde Yali Falls Dam.