THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 PURSAT
-- Pursat
-- Pursat Kaart
-- Pursat Provincie
-- Kliang Meung
-- Kampong Luong
-- Koh Thas
-- Veal Veng
-- Waterval Chrok La Eing
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Pursat


Pursat

Pursat is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Pursat. Haar naam is afgeleid van een soort boom.

 "De naam van Pursat (Po zat) kwam van het inheemse woord Po Ro zat, dat afkomstig is uit een legende over een Po boom. Deze dreef in de rivier, spoelde aan en groeide uit tot boom. De boom  groeide en groeide en werd een succes in de gehele provincie.
Later werd Po Ro Sat verbsterd tot Po Sat (Pursat) en deze verbastering wordt nu gebruikt als naam voor de provincie. In Cambodja is provincie Pursat beroemd om zijn sinaasappelbomen, en door deze associatie met regio staat de provincie ook bekend als Krauch Po Sat (Pursat Oranje) ".

De rivier Pursat voegt schoonheid toe aan de stad, en mondt uit in de Tonle Sap Lake, ongeveer 80km verderop. De rivier ontspringt in het Cardamom-gebergte, die fungeert als een opvangplaats bij hoge regenval en voorziet de stroomgebiedengebied zodoende van water.

Provincie Pursat grenst in het westen aan Thailand en het heeft een oppervlakte van ongeveer 12.700 km². In het oosten grenst het aan het Tonlé Sap meer.In het westen zijn de enorme Cardamom Mountains, die zich uitstrekken tot in de provincies Koh Kong en Kampot. Pursat is hoofdzakelijk bedekt met een bergachtig terrein. Hoewel de provincie niet is voorzien van vele oude tempels, is deze provincie erg belangrijk geweest in de geschiedenis van Cambodja. Hier is een belangrijke oorlog uitgevochten tussen de Siamezen en de Khmers. Deze vond plaats net voor de Franse koloniale periode aanbrak.
De regio is bereikbaar met de National Highway 5, per boot, per spoor en door tal van kleinere wegen. De hoofdstad, Pursat stad, ligt 174 kilometer ten westen van Phnom Penh over de weg en 106 kilometer ten oosten van Battambang.

Belangrijkste attracties:

Een populaire historische plaats is die van het graf van Oknha Klang Meung, de Cambodjaanse held die het leger leidde tegen de Siamezen en hen versloeg in 1482. De gedenkwaardige begraafplaats van Neakta Kliang Meung is een belangrijke historische plek in Cambodja.
Het ligt in Snam Preah, ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Pursat-stad. Animistische gelovigen gaan er heen om bij het standbeeld van Neakta Kliang Meung te bidden. Dit standbeeld werd gebouwd in 1993. Het oude standbeeld werd tijdens de laatste oorlog vernield en daarna vervangen door een nieuw beeld.
Het plein aan de voorkant van het standbeeld is dè plaats, waar men bidt. Achter het standbeeld is een plein, waar de lokale bevolking zich op op Khmer Nieuwjaar en Pchum Ben festival verzamelt om traditionele spelletjes te spelen.

Phnom Ba Klas is een natuurlijke en culturele plek in het dorp Tnaot Chum, ongeveer 20 kilometer ten oosten van de provinciehoofdstad. Deze bijzondere plek biedt bezoekers een prachtig uitzicht op het landschap en er is een overvloed aan frisse lucht. De nabijgelegen bergen zijn beplant met kleine fruitbomen. Vooral de vruchten, zoals de kuy en de sei kreunen zijn populair onder de bezoekers.
Een oude, afgebrokkelde pagode bevat nog tal van beelden en sculpturen. De Khmer bevolking komt hier nog steeds naar toe om hun heiligen te bidden.

Baktra Baktra is een natuurlijke bezienswaardigheid, ongeveer 16 kilometer ten zuiden van de provinciehoofdstad Pursat langs rijksweg 56.
Hier bevindt zich een 50-meter hoge heuvel, een bos, een grote rots, waaruit het hele jaar door water vloeit. Er zijn in de omgeving ook vele natuurlijke waterbronnen. Fruitbomen groeien er in overvloed met vruchten, zoals de kuy of de sei kreunen.
Baktra is ook een belangrijke plaats om heiligen te aanbidden.

Kampong Luong is een natuurgebied aan het Tonle Sap meer, nabij Kampong Luong, ongeveer 35 kilometer ten oosten van de stad Pursat. De plek heeft een zandstrand en is geschikt om te zwemmen in het droge seizoen.
Tijdens het regenseizoen, vooral tijdens Pchum Ben, verzamelen veel Cambodjanen er zich hier om Chaol Teuk Leak te spelen op de rivier bij het meer. Het spel kan gevaarlijk zijn, omdat het vaak gespeeld wordt, terwijl men in kleine boten vaart.
De provincie Pursat biedt de prachtige mogelijkheid om één van de grotere en beduidend minder toeristisch drijvende dorpen te bezichtigen. Zonder dat men er veel tijd of geld hoeft in te steken.
In feite zijn er een aantal drijvende dorpen in de provincie, die alleen toegankelijk zijn over het meer. Er zijn een aantal drijvende dorpen zoals Peach Kantil, Kbal Taol en Prek Kr, maar je kunt gemakkelijkst naar Kompong Luong. Deze is ook het voordeligst om te bezoeken. Het dag-tarief voor een moto met chauffeur is $ 6 - 8 en dan zijn er nog de kosten voor de boot


Kompong Luong

Pursat biedt een relatief eenvoudige manier de Cardamom Mountains te bezoeken. De toegangsweg naar het centrale gedeelte van de Cardemom Mountains is niet zo moeilijk. Als je de weg volgt van Pursat naar Veal Veng, wat een klein dorpje is tussen Mt. Samkos en Mt. Aural natuurgebied.
Er is hier niet veel te doen, maar een ritje door het landschap, biedt een mooi uitzicht op de bergen. De mensen, die hier wonen, ontmoeten niet veel buitenlanders en het is de moeite waard om met hen een gesprek te beginnen.
Er is geen georganiseerd vervoer van Pursat naar deze streek, maar als je rond vraagt, vind je uiteindelijk wel een manier om er te komen.

Er zijn vier andere bezienswaardigheden, die de bewoners van Pursat bewoners kiezen om te bezoeken. Deze zijn:

  • Kampeng: dit ligt in het dorp Pro Ngil dorp, ongeveer 20 kilometer van Pursat.

  • Phnom Dak Preah: dit ligt in het dorp Roleap, ongeveer 10 kilometer van de provinciehoofdstad.

  • Koh Sampeou Meas: dit ligt aan de voorkant van de provinciale hal in het centrum van Pursat Island. Het beslaat 2 hectare.

  • Preah Theat: dit ligt in het dorp Sre Sdok, ongeveer 20 kilometer van Pursat.

De bezienswaardigheden in de provincie Pursat worden meestal bezocht door de bevolking van Cambodja, vooral tijdens de vakantie of traditionele feesten.