THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 PURSAT
-- Pursat
-- Pursat Kaart
-- Pursat Provincie
-- Kliang Meung
-- Kampong Luong
-- Koh Thas
-- Veal Veng
-- Waterval Chrok La Eing
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Pursat City

"Het centrum van Pursat is gemakkelijk te voet ontdekken. Motodops hangen rond de markt, busstations, treinstation en soms langs de snelweg. Een rit overal in de stad kost ongeveer 1.000 riel. Een dagtocht naar Kampong Luong of elders kan worden onderhandeld voor US $ 5 of meer. Een tuk-tuk is ook gauw gevonden. Het Phnom Pech Hotel verhuurt kleine motorfietsen, die je een dag kunt huren."


Pursat town

Pursat is de hoofdstad van de provincie Pursat in Cambodja. De naam is afgeleid van een type boom.

"De naam Pursat (Po Sat) kwam van het oorspronkelijke woord Po Ro Sat, dat afkomstig was van een legende over een Po-boom die de rivier op dreef, kiemde en later met succes in de provincie groeide. Later werd Po Ro Sat Po Sat (Pursat) en wordt nu gebruikt als de naam voor de provincie. Landelijk staat de provincie Pursat bekend om de sinaasappelfruitbomen, en door de associatie met de regio staat deze bekend als Krauch Po Sat (Pursat sinaasappelen)".

De Pursat-rivier voegt schoonheid toe aan de stad en mondt uit in het Tonle Sap-meer, dat ongeveer 124.635 hectare beslaat en ongeveer 80 km lang is. De rivier vindt zijn oorsprong in het Cardamom-gebergte, waar in het regenseizoen veel regen valt en de rivier voert het water af naar het meer. De stad Pursat is niet te onderscheiden van de andere kleine provinciale hoofdsteden van Cambodja. Deze slaperige stad krijgt een marginale interesse van de toeristen, maar de stad kan ook worden gebruikt als uitvalsbasis voor bezoeken van het Tonle Sap-meer of de bergen van Cardamon.

De volledig verharde National Highway 5 loopt van Phnom Penh via Pursat naar het noordwesten, naar de op één na grootste stad van de provincie, Battambang. Alle bussen tussen Battambang ($ 2,50 vanaf Pursat) en Phnom Penh ($ 5 vanaf Pursat) stoppen hier. Bussen vertrekken elk half uur in de ochtend en vroege middag. Een busrit naar Phnom Penh duurt 4 uur en 1,5 uur naar Battambang.

Als je door de stad loopt over de stoffige trottoirs, zal elke bezoeker verbaasd zijn. Kinderen zullen elke passerende toerist met "hallo" begroeten. De lokale bevolking kan je uitnodigen om iets te eten of voor een karaoke. Net als alle voormalige spoorwegsteden van Cambodja, heeft Pursat een charmant Frans gebouwd treinstation dat vervallen is en slooprijk is, wat het gebied een interessante sfeer geeft. Het spoor is weer in gebruik.

Er zijn nogal wat leuke restaurantjes om te eten in Pursat, maar het wordt een beetje moeilijk, als je de lokale taal niet spreekt. Het wordt dan handen-voeten werk.
's Avonds is de populaire straatkraam van mevrouw, Nisha, erg populair. Deze is vlakbij het grote benzinestation (dat ook een kleine westerse supermarkt herbergt). De prijs voor een bord heerlijke noedels met een gebakken ei bedraagt 3500 Riel.
Als je zin hebt in westers eten, dan moet je naar het Pursat Pizza House. Ze verkopen hier hamburgers en pizza's. het is een beetje duurder dan het traditionele Khmer-eten, maar voor $ 4+ ben je klaar. Ze hebben ook Engelse menu's.
Dan is er ook The Coffee House, een geweldige plek om te relaxen met een boek of gebruik te maken van de gratis WiFi. De koffie is vergelijkbaar met die van de marktkramen. Voor 1500 riel heb je een ijskoffie.
Een ontzettend restaurant dat je moet bezoeken is de White Elephant. Deze heeft een uitgebreid Engels menukaart met veel meer ongewone items, zoals koeienpenis met mieren, maar het is wel voor een typische Khmer-tarief.