THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PREY VENG
-- Prey Veng (de stad)
-- Prey Veng (provincie)
-- Kaart van Prey Veng
-- Ba Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Prey Veng

Prey Veng is één van de provincies, waar je doorheen komt, als je naar Vietnam gaat, of er vandaan komt. Prey Veng (in het Khmer betekent dat: 'groot bos' of 'lang bos ") is een slaperig provincie in Cambodja. De hoofdstad draagt dezelfde naam als de provincie: Prey Veng. Het is een dichtbevolkte, agrarische streek en ligt aan de oostelijke oever van de Mekong.
De naam betekent letterlijk "lang bos" in het khmer, maar de laatste tijd verdwijnen de grote bossen geleidelijk aan steeds meer. De laatste 30 jaar hebben de bossen plaats gemaakt voor grote stukken landbouwgrond.
Ook rubber speelde vroeger een grote economische rol in deze provincie, maar sinds de oorlog in Cambodja zijn de plantages niet langer commercieel rendabel.
Prey Veng is een rustige Cambodjaanse provincie, waar toevallig één van de drukste snelwegen van het land dwars doorheen loopt. Het is de National Highway nr. 1, die Phnom Penh verbindt met Ho Chi Minh City (Saigon) in Vietnam.

Er zijn maar weinig plaatsen van enige betekenis, die een toerist tegenwoordig wil bezoeken. Maar tijdens de pre-Angkoriaanse tijd, moet het één van de meest bevolkte en levendige streken van het land zijn geweest. Eén van de eerste pre-Angkoriaanse koninkrijken lag in het gebied rondom Phnom Ba.

De slaperige provinciehoofdstad heeft ook de naam Prey Veng en ligt aan de National Highway nr. 11, die onlangs werd gebouwd als verbinding tussen de nationale wegen nr. 11 en nr. 7, oftewel tussen Neak Luong en Kompong Cham.
Er zijn niet veel toeristen, die het kleine stadje bezoeken. Dus, als je wilt ontsnappen aan je medereizigers, is dit je kans. Vooral als je op de weg bent naar Kampong Cham. Het is ook een stop waard, als je op weg bent naar  Vietnam, of daar vandaan komt.
De stad Prey Veng heeft een paar vervallen koloniale gebouwen, waaruit blijkt dat dit ooit een levendig en belangrijk centrum moet zijn geweest. Er is een groot meer aan de westkant van de stad, dat droog staat van maart tot augustus. De lokale boeren verbouwen dan hun rijst op de vruchtbare grond van de bodem van het meer.

De provincie heeft veel vruchtbare grond. Elke overstroming van de ekong liet een dun laagje slib achter. Dit bezorgt de provincie vruchtbare landbouwgrond en het is ook goed voor de visserij.
De provincie is onderdeel van wat wordt genoemd de "grote groene gordel 'van Cambodja.

De oogst van rijst in Prey Veng is heel belangrijk, want het voorziet een deel van Cambodja van rijst. Het aandeel is ongeveer 10%, maar er ontstaat ieder jaar een groter overschot. Verder wordt er in de provincie tabak, bonen, rietsuiker, palm suiker, cassave, sesam en fruit, zoals kokosnoten, mango's en cashewnoten verbouwd.
Rubberbomen speelden een belangrijke economische rol in het verleden, maar de plantages werden verlaten, tijdens de oorlog, die het land decennialang tijsterde.

Ondanks zijn belangrijke, agrarische betekenis, is het één van de minder welvarende gebieden van Cambodja. De levensstandaard van de mensen lis laag. Zo'n 53% van de mensen leeft onder de armoedegrens. Dat is 36% onder het landelijk gemiddelde.
Daarnaast trekken er veel mensen weg. Wat aangeeft dat het een aantal mensen verhuizen en andere middelen van bestaan proberen ​​te vinden.

Minibussen / Bus / Share Taxi's:
Er zijn veel minibussen, die meerdere keren per dag van Phnom Penh naar Prey Veng (6000Riel) gaan. De meesten van hen vertrekken in de buurt van de centrale markt in Phnom Penh waar u ook tal van gewone bussen kunt vinden, die op weg gaan naar Vietnam of Svay Rieng provincie. Zij komen ook langs Prey Veng!

Met een taxi bespaar je tijd, maar het kost natuurlijk meer geld (8000-10000Riel). De reistijd is dan ongeveer 2 uur. Wilt u vanuit Prey Veng naar Kampong Cham, dan rijden er ook minibussen van het centrum van Prey Veng stad voor een 1 1/2 uur durende rit. De kosten zijn dan 4000-6000Riel.