THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 PAILIN
-- Pailin
-- Pailin Kaart
-- Blue M. Waterval
-- Phnom Yat
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Pailin


Pailin

Pailin is een provincie in het westen van Cambodja aan de noordelijke rand van het Cardamom Mountains nabij de grens met Thailand.

Pailin was oorspronkelijk een klein bosgebied vol met dieren en verschillende edelstenen.
Rond de 18de of 19de eeuw was er een groep jagers, die steeds verder achter de wilde dieren aan gingen. Totdat ze bij het huidige Pailin aankwamen. Het was een jungle met hoge bomen, velden en riviertjes. De jagers zagen otters, die zwommen en deze maakten zich uit de voeten, toen ze mensen zagen. De jagers gingen vervolgens naar de plaats, waar de otters samen gespeeld hadden.
Zij zagen kleine heldere stenen en iedereen nam een steen mee om aan hun vrienden en hun familieleden te tonen in hun thuisland. Aangekomen in het thuisland, waren er bewoners (er werd gezegd dat ze uit Kola kwamen in Chanthaburi Provincie Siam waren) zeer verrast. Ze begrepen, dat het waardevolle stenen waren.
Iedere keer, wanneer de jagers weer in die jungle waren, namen stenen mee. Ze braken de stenen en poetsen ze op tot glimmende edelstenen met een hoge zuiverheid.
De jagers wisten, dat dit  een manier van geld verdienen was. Ze keerden vaak naar de oude plek terug. Vanaf dat moment werd Pailin belangrijk als handelsplaats.


Robijnen

De provinciehoofdstad heet ook Pailin en staat bekend om het grote aantal Rode Khmer-leiders die uit dit gebied kwamen en waar ze zich terug trokken na de val. Tot het jaar van 2001 Pailin maakte deel uit van de provincie Battambang, maar werd daarna een provincie.

De cultuur van Pailin is duidelijk verschillend van de Khmer. Volgens sommige gegevens, is de cultuur in Pailin overwegend Birmees, en heeft veel gemeen met die van het land van Birma.
Deze affiniteit zie je terug in de keuken, kleding, tempelarchitectuur, festivals en kunst. De cultuur kan vergeleken worden met de cultuur in Chiang Mai, Thailand.
De mensen van Pailin zijn overwegend Kola. De Kola mensen zijn oorspronkelijk migranten uit Birma. Deze kwamen begin in 1876 hier naar toe. Er is wat onenigheid over uit welke regio in Birma de Kola komt, omdat er geen groep in het hedendaagse Mayanmar, die bekend is als de "Kola".
Een nieuwe golf van migranten, de Shan kwamen uit Birma in de jaren 1920. Beide groepen staan ​​bekend voor de verwerking van kostbare edelstenen. Dit deed hen waarschijnlijk naar Pailin trekken.

Pailin is gewoon een Wild West stadje in Cambodja en net als de gold-rush dagen van Californië, lijken de mensen overal op zoek te zijn naar edelstenen. Je ziet ze in de heuvels stenen zeven, door modderpoelen kruipen op zoek naar mooie edelstenen.