THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG CHAM
-- Bamboo Bridge
-- Kampong Cham
-- Kampong Cham Map
-- Phnom Pros/ Srei
-- Wat Nokor
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Nokor


Kampong Cham is niet een stad boordevol toeristische attracties, maar met zijn koloniale charme en sfeer is het zeer geliefd bij iedere toerist. Er zijn in de omgeving een paar tempels te bezichtigen, waaronder eentje met een massagraf.>

Nokor Wat is een Angkoriaanse tempel, die dateert uit de 11e eeuw. Het heeft een aantal afbeeldingen die bij de Angkor architectuur behoren. Sommige van de mausolea zijn geopend voor toeristen en bevatten stapels botten en schedels van genocidale bewind van de Rode Khmer.
In één van de gebouwen is een zeer uitgebreide reeks muurschilderingen, die martelingen en executies voorstellen(van religieuze aard), gevolgd door scènes van de hemel en het hiernamaals.
Dit gebouw is niet altijd toegankelijk. Een monnik heeft een sleutel om u binnen te laten. Hij doet dit meestal. Uw chauffeur/ gids kan u vragen om u respectvol te gedragen.
Om er te komen met de (brom)fiets volgt u de weg naar Phnom Penh. Na ongeveer 1 km slaat u linksaf als u een stoffige weg ziet, die naar beneden door een hek gaat. Er is ook een bord.
De toeristenpolitie kan u om geld vragen voor hun eigen doeleinden. Als u geen geld wilt geven, kunt u de tempel van de andere kant gratis betreden. Mis niet de prachtige zonsondergang in de oude Angkoriaanse ruïnes. Het bezoek aan deze plek kan gemakkelijk gecombineerd worden met een trip naar de bergen Pros en Srei.


Wat Nokor

De echte killingfields in dit gebied liggen tussen Phnom Proh en Phnom Sray. Het is een korte motorrit om daar te komen. Aan het einde van de Rode Khmer periode verzamelden de monniken de botten en schedels van de killingfields en bewaarden ze hier in de Wat Nokor.
De Wat Nokor is slechts een paar honderd meter verwijderd van de Wat Nokor rotonde aan de oostkant van de stad. Je kunt hier naar toe lopen, maar een motorrit iscomfortabeler.

Als u geïnteresseerd bent in de traditionele Cambodjaanse dansen, is er een dagelijks optreden om 17.00 uur (behalve zondag) in de Wat Nokor (Nokor Bachey Tempel). Dit wordt door de kinderen en tieners verzorgd, die worden opgevoed door BSDA, een Non-Gouvernementele Oranization (NGO).
Het optreden vindt in de tempel plaats, die beheerd wordt door de monniken. De entree is gratis, maar donaties zijn zeer welkom. Het is niet nodig om te reserveren.

 


Traditionele Cambodjaanse dansen