THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 PURSAT
-- Pursat
-- Pursat Kaart
-- Pursat Provincie
-- Kliang Meung
-- Kampong Luong
-- Koh Thas
-- Veal Veng
-- Waterval Chrok La Eing
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


KOH THAS

"Om toegang te krijgen tot het eiland moet je een smalle hangbrug oversteken die boven de rivier de Pursat hangt. Als je eenmaal op het eiland bent, zie je veel kleine hutten met rieten daken waar je je kunt ontspannen en een verscheidenheid aan traditionele Khmer-gerechten kunt proberen. Als het een warme dag is, kun je zwemmen of een waterfiets huren in de vorm van een eend of een zwaan."

Koh Thas is een mooi, natuurlijk eilandje middenin de rivier "de Pursat". Het is een privé-eiland (niet verwarren met het eiland Koh Tas bij Sihanoukville)
Ooit stond Koh Thas bij de lokale bevolking bekend als O'rumchong eiland. De oorspronkelijke naam is afgeleid van het gezegde 'On Rong Cham', wat betekent 'ik wacht op je'. Deze naam komt van een lokaal folkloristisch liefdesverhaal over een meisje, dat heel lang wacht op een jongen van wie ze zoveel houdt, dat ze van steen wordt. Meer recentelijk is de naam van het eiland veranderd in Koh Thas omdat het eiland plat is en de vorm heeft van een dienblad voor het serveren van voedsel. In de Khmer-cultuur wordt eten vaak op een dienblad geserveerd tijdens formele gelegenheden om respect voor ouderen te tonen.

Het eiland werd geopend in 2009 een recreatie-oord. Er zijn veel kleine hutten op het eiland met rieten daken, waar je kunt ontspannen en een verscheidenheid aan heerlijk voedsel kunt eten.
Als je Koh Thas wil bezoeken vanuit de stad Pursat, moet je ongeveer vijf minuten naar het westen reizen, langs National Road 5 richting Battambang. Je ziet dan een grote witte toegangspoort voor het historische plaats Oknha Klang Meung aan de kant van de weg. Ga hier linksaf en ga door de poort. Na anderhalve kilometer zie je de historische plaats. Blijf de rode onverharde weg vijf kilometer volgen tot de weg eindigt en nu moet je rechts of links afslaan. Hier kies je rechtsaf te gaan en deze weg acht kilometer volgen tot je het Koh Thas-bord ziet. Sla bij het bord linksaf en ga een kilometer tot je het eiland ziet. De reis duurt niet langer dan veertig minuten.

Een moto-rit is zes dollar heen en terug en een taxi-rit kost ongeveer 15 dollar heen en terug zijn, afhankelijk van het aantal passagiers.

Wanneer je naar het eiland wil, moet je een smalle hangbrug oversteken, die boven de rivier Pursat hangt. Als je eenmaal op het eiland bent, zijn er vele kleine hutten met rieten daken, waar je je kunt ontspannen en waar je ook een grote verscheidenheid aan traditionele Khmer-gerechten kunt proberen. Als het een warme dag is, kun je zwemmen of een waterfiets huren in de vorm van een eend of een zwaan. Als je aan de avontuurlijke kant bent, kun je jezelf laten aansnoeren en langs een kabel, die over de Pursat-rivier hangt naar de overkant laten glijden.

Over het algemeen is Koh Thas een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de Khmer-cultuur.