THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KOH KONG
-- Koh Kong City
-- Koh Kong City Map
-- Koh Kong Eiland
-- Koh Kong Hotels
-- Koh Kong Peper
-- Koh Kong Provincie
-- Koh Kong Safariworld
-- Provincie Map
-- Botum Sakor NP
-- Chi Phat
-- Cham Yeam, grens
-- Ta Tai Waterval
-- Peam Krasop NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Koh Kong

"Koh Kong is een rustig stadje met veel brommers, schoolkinderen die allemaal zwaaien en giebelen. Als we een biertje zitten te drinken, denderen er ineens twee ossen door de straat. Iedereen schiet weg, want ze ontzien niks en niemand. Even later worden de dieren uit de rivier gevist, lichtelijk beschadigd.
We zien voor de laatste keer de plaatselijke benzinepompen: grote vaten met een pompje er boven op. In deze plaats staat ook de provinciale gevangenis en er is weinig criminaliteit zo te zien: een klein gebouwtje zonder gevangenen."


Mangrove Forest


De provincie bevindt zich in het zuidwesten van Cambodja. De hoofdstad van de provincie heeft dezelfde naam: Koh Kong. De provincie is een groot bebost gebied met mangroven, rivieren en tropische eilanden.
De stad ligt aan de baai van Thailand. Vlakbij is Koh Kong eiland en het ligt niet ver van de grens met Thailand. Verder zijn de bergen en de jungles ook dichtbij.
Er zijn een paar eco-toeristische lodges in de jungle, buiten de stad. Voor de echte avonturier zijn er de rivieren en honderden kilometers ongerepte jungle. Er zijn veel bestemmingen, die alleen te voet, met boot, motor of koe bereikbaar zijn.

De meeste reizigers zien de stad Koh Kong City heel vluchtig, als ze door de stad op weg zijn naar of van de Thaise grens, maar dat is geleidelijk aan het veranderen.
De provincie Koh Kong is nog maar net ontdekt als bestemming op zich. Het is grotendeels onontdekt en biedt een schat aan mogelijkheden voor eco-toerisme, avontuur en strand hoppen.
De stad Koh Kong is de meest geschikte uitvalsbasis om de provincie te verkennen. De stad ligt aan de Kah Bpow River op ongeveer 10 km van de grens met Thailand en is zowel een slaperige provinciehoofdstad, als een bruisende grensstad. Er is een internationaal hotel en casino bij de grens en het belangrijkste deel van de stad heeft een groot aantal guesthouses en middenklasse hotels. Er zijn ook een aantal westers georiënteerde restaurants en bars.

Koh Kong kan rechtstreeks bereikt worden vanuit Thailand via de Cham Yeam. Vanuit Sihanoukville kun je Koh Kong bereiken over de weg of langs de kust met de veerboot en vanuit Phnom Penh en Kampot over de weg.
De weg naar Koh Kong (Route # 12) is volledig verhard en in een uitstekende conditie en alle bruggen zijn hersteld.
Het Virak-Buntham busbedrijf biedt directe busverbinding tussen Koh Kong en Sihanoukville, Phnom Penh en Kampot met comfortabele, volledige airconditioned bussen. Er zijn geen vluchten van / naar Koh Kong. Neem contact op met je guesthouse of een touroperator om je te helpen met het regelen van bus-, veerboot- of taxitickets.

Koh Kong provincie is een typische zogenaamde eco-toerisme bestemming.
De belangrijkste attracties zijn de bergen, watervallen, wilde rivieren met enorme stroomversnellingen en een ècht schoon milieu. Soms is het ook niet zo schoon, omdat veel locals gewoon alles weggooien na gebruik. Dat betekent niet alleen veel rommel in de bermen ligt, maar ook in de prachtige natuur.
Het zwaar beboste Kardemomgebied en de ruige rivieren in het noordoosten, de onbekende kust en stranden van het eiland in het zuiden bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden. De meest populaire lokale bestemmingen in de buurt van de stad zijn de watervallen en stranden.
Er is in potentie veel meer te zien en te doen in Koh Kong provincie.
Eco-avonturen kunnen onder andere een rondleiding zijn door de unieke nabijgelegen mangrovebossen, of verder stroomopwaarts varen tot de spectaculaire watervallen met een prachtig jungle landschap omje heen.
Of ga op een meerdaagse 4WD excursie of mountainbike excursie in de Kardamom bergen.


De stranden zijn op rij-afstand van de belangrijkste stad Koh Kong. Het  dichtstbijzijnde resort, het Resort 2000, ligt aan de andere kant van de rivier en is populair bij de lokale bevolking. het heeft een restaurant aan het water, bungalows en een modderig strandje.
Om daar te komen, steek je de Koh Kong Bridge bij de stad over en sla je linksaf over een onverharde weg tot de kruising en ga je verder tot een gemarkeerde afslag.
Koh Yor Beach in de buurt van Ba Blong Village aan de oceaan is veel beter. Het heeft een lang, smal, beschut, wit zandstrand met een paar kleine restaurantjes, waar schaal-en schelpdieren gegeten kunnen worden.
De Barracuda Beach Bar wordt gerund door de mensen van Koh Kong duikclub. Ze hebben koude dranken, vis en westers eten, muziek, PADI duikcursussen en nog veel meer.
Om naar Koh Yor Beach te gaan, rijd je naar het zuiden over een onverharde weg, langs Resort 2000 en dan nog ongeveer 10 rijden naar de oceaan.

Het eiland Koh Koh Khoa in de Golf van Thailand ligt op ongeveer 45 minuten varen van de stad Koh Kong City en heeft een aantal onbedorven, volledig niet-toeristische witte zandstranden.
Sommige guesthouses waaronder Oasis Resort en Neptunus Guesthouse organiseren picknick / snorkel trip naar het eiland.

Koh Kong attracties
De stad van Koh Kong is een goede uitvalsbasis voor excursies naar de nabijgelegen mangrovebossen, de indrukwekkende watervallen, voor de jungle tochten en boottochten naar niet-toeristische eilanden en stranden..

Koh Kong Safari World
In dit dierenpark vergeet je compleet de moeheid door alle shows, die dit park te bieden heeft.

Koh Kong Stad
- Koh Kong Safari World
- Duiken en snorkelen

Cardamom Mountains
- Peperplantages van Kurata Peper
- Tatai Watervallen

Waterfall
Koh Poi Waterfall