THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG SPEU
-- Kampong Speu
-- Kampong Speu Map
-- Ampe Phnom
-- Chambok
-- Kirirom NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kirirom
National Park


Kirirom is een nationaal park in Cambodja. Het was Cambodja's eerste officieel aangewezen nationaal park. Het grootste gedeelte van het park ligt in de provincie Kampong Speu, terwijl een kleiner deel in de provincie Koh Kong ligt. De naam "Kirirom" betekent "Happy Mountain". Deze naam werd aan het gebied gegeven door koning Monivong in de jaren 1930. De oude naam van het park was Phnom Vorvong Sorvong, genoemd naar twee belangrijke heuvels, die met elkaar verbonden waren. De oude naam komt van een populaire Cambodjaanse legende over twee heldhaftige prinselijke broers, Vorvong en Sorvong.
Het park strekt zich uit over het oostelijk deel van het Cardamom-gebergte. Het ligt slechts twee uur rijden van Phnom Penh. Kirirom is nationaal park, waar je langs komt, als je van Sihanoukville naar Phnom Penh reist. Het ligt ook op de route voor iedereen, die naar vanuit Thailand naar Phnom Penh en via Koh Kong reist. Het park, 90 kilometer ten zuiden van Phnom Penh, is ook te bereiken met het openbaar vervoer, als je er enige moeite en tijd voor over hebt. Vanuit Sihanoukville kun je een minibus of gedeelde taxi naar Trang Tro Yeung nemen.


Vanaf de "highway" is het 10 km op een rechte weg naar een klein dorpje in de buurt van de ingang van het park. In het dorpje heb je twee keuzes: de linker splitsing neemt je 50m naar de ingang van het park en vervolgens voert een 17 kilometer lange steile verharde weg je naar de onbemande Kirirom Informatie Centrum.
Als je de rechter rechter splitsing neemt, volgt een onverharde weg van 10 kilometer naar het dorpje Chambok. In dit plaatsje heeft men een uitstekende community based ecotoerisme (CBET) programma, dat je kunt volgen. Je kunt dus verschillende ervaringen hebben en ze liggen niet in de buurt van elkaar. Het is dus aan te bevelen om aan elk een dag te wijden.

De unieke pracht van het dennenbos, de verbazingwekkende watervallen is een thuis voor vele, bedreigde diersoorten. Er zijn populaire picknick plaatsen en er is een brede afwisseling van recreatieve activiteiten. Er zijn veel wandelpaden, die door de bossen leiden. Er zijn meertjes en watervallen en het gebied werd ooit gebruikt als schuilplaats door de Khmer Rouge. In het park leven o.a. de Aziatische olifanten, herten, luipaarden, wilde ossen, gevlekte civetten, gibbons, en tijgers.
In het park zijn verschillende activiteiten: vogels observeren, meerdaagse of eendaagse wandeltochten, rijden op een ossenkar, picknicken, zwemmen in een beek, vissen, kanovaren, paardrijden en varen met een soort waterfiets.
Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. In de buurt is een lodge, Hillside Resort en er zijn guesthouses.