THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KANDAL
-- Kandal
-- Kandal Kaart
-- Koh Dach
-- Ang Kor Chey Pagode
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 Kandal


Kandal

Kandal provincie omringt volledig de hoofdstad Phnom Penh. De provincie is ook een onderdeel van de grotere Phnom Penh Metropolitan Area met meer dan een miljoen mensen in en rond de provincie. Tijdens een reis vanuit Phnom Penh is de grens tussen de twee provincies bijna onherkenbaar.

De provincie bestaat uit een typisch vlak en nat gebied met rijstvelden en andere landbouwplantages. De gemiddelde hoogte van de provincie is niet meer dan 10 meter boven de zeespiegel. De provincie heeft ook twee van de grootste rivieren van het land, de Bassac en de Mekong.

Kandal is als een economische band van de hoofdstad Phnom Penh. Landbouw en visserij zijn de twee belangrijkste industrieën van de provincie. Belangrijkste producten hiervan zijn palmolie, pinda's, rijst, en peper.
In aanvulling op de landbouw en de visserij heeft de provincie ook een bloeiende huisnijverheid, die gespecialiseerd is in houtsnijwerk, zijde, en handwerk.
Veel kledingfabrieken zijn gevestigd in de Kandal provincie, waarin meer dan 500.000 werknemers werken.

Kandal is een van de kleinere provincies van Cambodja.  De hoofdstad is Ta Khmau (lett. Zwarte Grootvader) en ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Phnom Penh. De provincie is bekend om haar oude geschiedenis. Een van de grote attracties is Udong, die onder verschillende vorsten tussen 1618 en 1866 diende toentertijd als hoofdstad van Cambodja. Een aantal koningen, waaronder koning Norodom, werden hier gekroond.

De meest interessante dingen in Kandal zijn: verschillende Stupas en een enorm 8m hoog liggende Boeddha en de gehavende Ta San Moskee.
Kandal ligt niet ver van Phnom Penh en je bent er snel. Je kunt er een "daagje uit" van maken.
Er zijn ook nog andere bezienswaardigheden, zoals de Ang Kor Chey Pagoda in Ban Tey Dek ongeveer 29km van Phnom Penh. Vóór je de pagode bereikt, moet je over een 100 meter houten brug. Onder de brug is een grote vijver waar men water verzamelt voor het droge seizoen.
Achter de pagode zie je een kunstmatige aangelegde zwarte heuvel. Er wordt gezegd dat de zwarte heuvel een voormalig paleis is, omdat ze er allerlei antieke voorwerpen hebben gevonden, zoals schalen en potten.
Ang Kor Chey pagode ligt in een prachtig landschap en de bomen rondom geven koele schaduw om uit te rusten. Het is een aangename omgeving.