THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPOT & KEP
-- Kampot - de stad
-- Kampot Chhnork (Grot)
-- Kampot Guesthouses
-- Kampot Hotels
-- Kampot Markt/ Restaurant
-- Kampot Map
-- Kampot Peper
-- Kampot Zeezout
-- Kampot Kbal Romeas
-- Kep
-- Kep Crab Market
-- Kep Dierentuin
-- Kep Hotels
-- Kep Guesthouses
-- Kep Map
-- Kep Sar Sear
-- Bokor Hill Station
-- Bokor Hill Gerenoveerd
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kampot

"Kampot is een stadje van bescheiden formaat, maar met een onbeschrijflijke charme. Niets bijzonders, gewoon aangenaam gelegen aan de monding van een mooie rivier, met een paar koloniale gebouwen.
Er is een nieuwe brug gebouwd, verwaarloosde huizen krijgen een nieuw laagje verf en de kruispunten worden opnieuw ingedeeld. Wij fietsen over de nieuwe brug richting de watervallen van Chu. Dit is toch verder als we dachten en we fietsen ongeveer 10 km, voordat we er zijn."


Kampot bij de grote rotonde

Deze schilderachtige provincie ligt in het Zuidwesten van het land. Het heeft een tachtig kilometers kuststrook met de Golf van Thailand. De provinciehoofdstad is Kampot en ligt dichtbij de Elephant Mountains en het Bokor Hill Station. Vergeleken met het overvolle Sihanoukville zult u hier rust en bijna geen toeristen vinden. De meeste bezoekers komen voor de oude Franse koloniale gebouwen, Bokor Hill Station, de stranden en het kleine eiland Kep. De provincie Kampot is ook beroemd voor de durian vruchten (ook: kokosnoot, mango, enz.), zijn zeezout en natuurlijk de beroemde peper van Kampot. Het speciale frisse klimaat, de vruchtbare grond van Kampot en de ervaring van verschillende generaties van peper-landbouwers maken deze peper uniek en wordt wereldwijd geëxporteerd naar de betere restaurants.

De straten van Kampot

De kleine stad Kampot aan de rivier Tuk Chhou ligt 5 km verwijderd van de zee. De visserij en de landbouw zijn de belangrijkste activiteiten; durians en meloenen groeien er in overvloed. In het zuiden van de stad is een grote stoffige rotonde met drie hotels, die er rondom zijn gebouwd: Phnom Kieu, Phnom Kamchay, en Tuk Chhou. Elk heeft zijn eigen restaurants; Tuk Chhou biedt een belabberde nachtclub aan. Ook aan de rotonde is het restaurant Prachummith, dat dichtbij het restaurant Amar ligt. In het zuiden van de stad, dichtbij de rivier is GPO-gebouw. Dat is het telecommunicatie gebouw. Anderhalve kilometer naar het noorden ligt de centrale markt met veel voedsel stalletjes. Al het transport is geconcentreerd bij de markt: motoren, taxi’s, vrachtwagens en bussen. Het station ligt het verder noordelijk, maar dit is niet meer gebruikt.

De oude Franse markt gebouw is gerestaureerd en herbergt nu een aantal winkels, cafés en restaurants. Een andere grote markt ligt aan het andere eind van de stad. Hoewel er vaak toeristen in Kampot komen, zijn er hier geen beruchte 'girl-bars'.
De oostelijke oever van de Teuk Chhou rivier heeft een brede promenade met grote, oude casuarinabomen en enkele vijgenbomen. De meeste van de oude gebouwen zijn gerenoveerd, met inbegrip van de oude markt, zoals reeds gezegd. Zes jaar geleden was het nog een rotte, vuile, halfverlaten plek. Als je op de promenade loopt, heb je een fantastisch uitzicht over de rivier naar de Elephant Mountains. De rivier zorgt voor een klimaat met een frisse wind. Als de wind uit het zuidelijke richting komt heb je de frisse geur van zeelucht. Zuidelijk van Kampot is er een Cham vissersdorp aan de oever van de rivier. De Chams hebben een bepaalde historische relatie tot Malaya. Hun vissersboten zien er ongeveer hetzelfde uit als de boten in Maleisië. Het vissersdorp is omgeven door overblijfselen van mangrovebossen. Mangrove bossen strekken zich uit over delen van kust van de provincie Kampot, voor zover ze nog niet vernietigd zijn.

Er is bijna niets interessants in Kampot, behalve door de stad te dwalen. De bouwvallige Franse gebouwen en winkelvoorzijden te bekijken. Je kunt 35 km. verder naar Kep gaan, dat een leuk strand heeft en vissersrestaurantjes. Verschillende goede guesthouses, voor elk wat wils (van $150 tot $10). Vanuit Kep kan je een trip maken naar Rabbit Island met zijn ongerepte stranden, je kan er ook overnachten. In Kep zelf kan je fietsen of brommertjes huren om de omgeving te verkennen of een mooie wandeling op de heuvel maken. Kampong Tran heeft mooie grotten.

Je kunt Kampot per vliegtuig vanuit Phnom Penh bereiken. De frequentie laat echter te wensen over. Per auto bereik je Kampot in hooguit vier uur vanuit Phnom Penh, maar deze gaat over een hobbelige weg met een prachtig uitzicht op de natuur.
Vanuit Phnom Penh rijden er ongeveer 4 bussen per dag naar Kampot. De rit duurt ongeveer 4 uur met een tussenstop van een 1/2 uur waar je iets kan eten of drinken.

De zoutvelden bij Kampot