THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG THOM
-- Kampong Thom
-- Kampong Thom Map
-- Highlights
-- Prasat Kuhak Nokor
-- Provincie Map
-- Sambor Prei Kuk
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kampong Thom

"Twee uur later zijn we Kampong Thom voorbij en is het niet al te ver meer. Tijd voor restaurant nummer twee waar we wel rijst met “iets” nemen. Hier hebben ze gekookte schildpadden, ze liggen in een emmer. Hebben ze er soep van getrokken?"

De markt
De Markt>

Kampong Thom is een gemoedelijke stad en tevens de naam van de gelijknamige provincie van Cambodja. In oppervlakte is dit de tweede grootste provincie van Cambodja.
Oorspronkelijk heette de stad "Kampong Pos Thom".  Aan de oever van de rivier Stung Sen (vlakbij het grote meer) was een grot met twee grote slangen. De bevolking zag deze grote slangen elke Boeddhistische feestdag. Enige tijd later verdwenen de slangen en de bevolking noemde het gebied "Kampong Pos Thom". "Pos" betekent "slang". Het is niet verwonderlijk dat dit later gewoon Kampong Thom werd.
De stad ligt halverwege Phnom Penh en Siem Reap en is vaak een stopplaats om even bij te komen van de rit. In het gebied worden veel cashew noten verbouwd.

Tourist Information
Tourist Information

 

 

De heilige berg Phnom Santuk ligt ten zuiden van de stad. In de nabijheid van de stad zijn ontelbare pagodes, bossen en rivieren. Je kunt stellen, dat Kampong Thom in één van de mooiste gebieden van Cambodja ligt.
In de stad vind je kleurrijke dierenbeelden, winkeltjes met traditioneel handwerk en koloniale gebouwen uit de Franse tijd.
Vanuit Kampong Thom is het niet ver naar onder andere het tempelcomplex Sambor Prei Kuk. Ook de Prasat tempelruïnes, het recreatiegebied Prey Pros en het vogelreservaat Boeng Tonle Chmar zijn zeker een bezoekje waard.

De Brug
De Brug

Kampong Thom is de uitvalsbasis voor excursies naar de belangrijkste archeologische site van Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla. Het is slechts 35 km afstand van de stad. Deze site kan alleen worden bereikt door te rijden op een onverharde weg. Ongeveer 170 tempels uit de pre-Angkoriaanse periode (7e eeuw) kun je hier vinden, die omringd worden door een weelderige jungle.