THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG SPEU
-- Kampong Speu
-- Kampong Speu Map
-- Ampe Phnom
-- Chambok
-- Kirirom National Park
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Ampe Phnom


Ampe Phnom heeft een kleine berg die wordt het hele jaar door bezocht door veel toeristen. Als je een rustige dag wil doorbrengen in een ontspannen sfeer, dan is Ampe Phnom is de beste plek. Je kunt er picknicken met vrienden. Maak eens een wandeling langs de rivieroever. Ampe Phnom is gelegen op een afstand van ongeveer vijf kilometer van de stad Kampong Speu.

Het is natuurgebied met een rivier, wandelpaden en grote schaduwrijke bomen. Ampe Phnom heeft ook een mooie oude tempel ligt op de top van een kleine heuvel. Bezoekers kunnen zwemmen in de Prek Thnoat rivier, bezoek aan de oude pagode of gewoon ontspannen in een van de vele bamboe hutten langs de rivier.
Hele gefrituurde kip en meerval zijn een specialiteiten van deze regio. Deze kunnen gekocht worden bij de vele kraampjes langs de rivier. Maar pas op, de omringende bossen zitten vol met apen, dus hou een oogje op uw eten en bezittingen.

De plaatsen Tang Tonle en Ampe Phnom liggen bij het Tonlé Sap meer. Ze liggen op 48-kilometer van de stad Phnom Penh.
Het recreatiegebied heeft enkele natuurlijke rivieren, vooral de grotere Preaek Thnot rivier, waar veel grote bomen langs groeien. Bij de voet van de berg is een schommelende brug, die de dorpen Tang Tonle en Ampe Phnom met elkaar verbinden.
Er is ook een oude pagode op de heuvel, waar tijdens traditionele festivals de Cambodjanen hun goden komen vereren. Bij Ampe Phnom kunnen toeristen  zwemmen, wandelen over de schommelende brug en uitrusten op de oevers van de rivier.