THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG CHHNANG
-- Kampong Chhnang
-- Kaart Chhnang
-- Phoum Kantal
-- Aardewerk
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kampong Chhnang

"Ten zuiden van het Tontle Sap-meer in Cambodia ligt een dorp met de ronkende naam Kampong Chhnang. Na het drukke Siem Reap, hadden we nood aan iets minder toeristisch en iets meer authentiek. Een rustig ingeslapen plattelandsdorpje is wat we zochten. In de gidsen staat daar een dorp voor bekend met een al even sterke naam: Battambang. Maar omdat zowat iedereen vanuit Siem Reap naar Battambang lijkt af te reizen, kozen wij voor iets meer 'off the beaten track' en sprongen we dus op de bus voor een klutsende rit naar Kampong Chhnang, het dorp dat volgens de gids omgeven wordt door een schitterend landschap, meert aan het meer (het je dat nu al geweten!?), voor een groot stuk uit paalwoningen bestaat, en door zo goed als alle trotters onaangedaan blijft. Daar moesten we heen!"


Kampong Chhnang


De provincie Kampong Chhnang ligt in het hart van Cambodja. Hij grenst in het noorden aan Kampong Thom, Kampong Cham in het Oosten, Kampong Speu in het zuiden en Pursat in het Westen. Deze provincie heeft niet alleen vruchtbare grond, maar ligt ook in het bijna steeds natte hart van Cambodja. Vanuit Phnom Penh kun je er snel komen, want het ligt slechts op 91km afstand. Je kunt er dus een uitstapje naar maken.

Door zijn ligging vlakbij het Tonle Sap meer verdient de bevolking van  Kampong Chhnang zijn geld voornamelijk in visserijproducten en op de rijstplantage. Vooral de provinciehoofdstad Kampong Chhnang, dat een gezapige rivierhavenstad is, is een bezoek waard. Men richt zich in de haven vooral op visserijproducten en men beschikt dan ook over een aparte vishaven. Kampong Chhnang (stad) telt ongeveer 87.000 inwoners.
De stad is gemakkelijk te bereiken vanuit Phnom Penh over de nationale weg nummer 5, langs de voormalige hoofdstad van Cambodja: Udong.
Het is ook mogelijk om naar Kampong Chhnang te reizen met een airconditioned bus geeft je ook de mogelijkheid om een ​​air-con bus om er te komen (dit was tot voor kort niet mogelijk). Er zijn ook enkele leuke bezienswaardigheden uit te bezoeken en de stad heeft een aantal fatsoenlijke overnachtingsmogelijkheden en een paar goede restaurants.


Drijvende dorpen

De snelle "bullet boats" van en naar Siem Reap en Phnom Penh varen langs de oevers van het de Tonle Sap Meer naar de provinciestad. U krijgt een adembenemend landschap te zien.
Als u geïnteresseerd bent, kunt u ook met een gemotoriseerde boot het gebied van deTonle Sap rivier en het gebied rond de stad verkennen. De huurprijs van deze boten ligt tussen de US $ 8  - 10 per uur. U kunt ook met één van de kleine, niet-gemotoriseerde boten mee het een meer op voor een rustige excursie voor ongeveer 5000 riel per uur. De boulevard langs de rivier is bij het vallen van de avond de plek voor een wandeling. De lokale bevolking treft elkaar hier aan het begin van hun "sociale avond uurtje". Het is 's avonds en in het weekend dè plek om gezien te worden.


Tempel Kampong Chhnang

"Het was die ochtend blijkbaar markt en overal zaten vrouwen gehurkt langs de weg hun uitgestalde koopwaar van groenten, fruit, vlees (met een onafscheidelijke zwerm vliegen) aan te prijzen.
Dat hier nog weinig buitenlanders komen, zorgt misschien wel voor een rare sfeer alsof je een ongenodigde gast bent, maar je krijgt er wel een klap authenticiteit voor in de plaats (en later toch ook een beetje verbroedering met de inwoners van Kampong Chhnang).
De vrouwen gaan hier gekleed in de mooiste stoffen met de fijnste motieven en hebben prachtige, doorleefde gezichten. En de kindjes, ja die lachten toch nog altijd hun witte gebit bloot. Maar ook de armoede maakt deel uit van de authenticiteit.
Toen we op de stoffige bruine markt de dag voordien iets kleins kochten om te eten, gaf de vrouw van het kraampje ons geld terug in kleine coupures en maakte ons duidelijk dat we dat aan de straatkindjes moesten geven. Zo gebaard, zo gedaan! Maar ging dat effe door merg en been... Binnen de minuut stonden er een tiental ongewassen kindjes in lompen rond ons te krijsen en onderling te vechten voor een biljetje, dat omgerekend nog geen tien eurocent waard is".