THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 KAMPONG CHAM
-- Bamboo Bridge
-- Kampong Cham
-- Kampong Cham Map
-- Phnom Pros/ Srei
-- Wat Nokor
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kampong ChamKampong Cham is een provincie in het oosten van Cambodja. De Mekong rivier doorsnijdt de provincie en de hoofdstad, die ook Kampong Cham heet. Deze bevindt zich op de rechter oever van de Mekong rivier. De provincie heeft een bevolking van ruim 1,6 miljoen inwoners en daarmee is Kampong Cham de dichtstbevolkte provincie van Cambodja. De provinciehoofdstad bevindt zich 124 kilometer verwijderd van Phnom Penh en ligt aan de National Highway 7. De Kizuna brug was de eerste brug in Cambodja, die over de Mekong was gebouwd en zo Oost en West Cambodja verbond.
Kampong Cham is de derde grootste stad van Cambodja. Hoewel het niet zoveel toeristische attracties heeft als Phnom Penh of Angkor Wat, is deze charmante stad de beste plaats om het ​​echte Cambodjaans gevoel te krijgen.
Je treft hier nog de restanten/ gebouwen van de Franse koloniale overheersing. Tevens zijn hier moderne verbeteringen aan de infrastructuur verricht in dit arme gebied.
De echte charme van Kampong Cham ligt echter bij de bevolking. Ondanks hun armoede en de wrede geschiedenis van hun land zijn de mensen van Kampong Cham meestal vriendelijk. De mensen zijn gelukkig en ze zijn gastvrij tegen de toeristen, die hun provincie of stad bezoeken.
Omdat het toerisme nog steeds niet op gang gekomen is in Kampong Cham, zullen de bezoekers veel zelf moeten regelen.Als je bromfiets kunt rijden, kun je er eentje huren en zelf rijden. Hoewel veel toeristen er eentje zullen huren met een motorrijder (motodop) vanwege de goedkope prijzen. Er zijn ook auto's (taxi's) te huur.

Hoewel er enkele tempels zijn, kun je het best gewoon rondtrekken door de stad Kampong Cham en het omliggende gebied (Kampong Cham Province). In de stad is het de moeite waard om de markten te bezoeken. Er is altijd een gezellige drukte op markten in Zuidoost Azië, maar de unieke charme van Kampong Cham en de vriendelijke lokale bevolking maakt dit tot een waar hoogtepunt.

 

Het is een geweldige plek om contacten op te doen, zelfs als u geen Khmer spreekt. Omdat de markten niet zo schoon zijn, is het eten waarschijnlijk niet zo veilig voor onze maag. Echter, mensen die in Cambodja al een tijdje zijn, of degenen die gewoon willen proberen, vinden veel eetkraampjes op markten fantastisch. Als algemene regel geldt, indien meerdere mensen bij zo'n kraampje eten en het lijkt schoon, dan is het waarschijnlijk het proberen waard.

Na een drukke dag, waarin je van alles hebt gezien, is het goed bivakkeren in één van de geïmproviseerde biertenten aan de oevers van de Mekong. De lokale bevolking is hier ook om te flaneren langs de boulevard.

Een daagje naar het platteland, of gewoon langs de akkers, fruitkwekerijen rijden; de kampongs bezoeken, de paalwoningen langs de Mekong bekijken; het is fantastisch voor de meeste bezoekers.
Maar wie niet-toeristische attracties zoekt, zijn er enkele tempels, die het bezoeken waard zijn. De duizend jaar oude Nokor tempels zijn het meest bekend. Maar wees er op voorbereid, dat je toevallig een monnik kunt tegen komen, die daar woont.


Platteland

Een cruise op een langzame boot (in tegenstelling tot een snelle) op de Mekong is een prachtige manier om een bezoek aan Kampong Cham af te sluiten.


Nokor Tempel