THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


De Cambodjaanse Eilanden

"Toen het eiland in zicht kwam was het net Expeditie Robinson, een hagelwit strand en een helder blauwe zee, met een bebost eiland met palm en bananenbomen en een paar rieten hutjes op het strand met hangmatten.
Het was nog erg vroeg en er waren dan ook bijna geen mensen te zien op het eiland. Je kreeg echt wel een beetje het onbewoond-eiland-gevoel.. en wat een rust!
We besloten eerst het eiland te gaan verkennen, omdat we alleen slippers aanhadden, besloten we het dicht beboste deel niet in te gaan, dit zou te gevaarlijk zijn met de blote voeten.. Hierna zijn we door het water om het eiland gelopen. Het water was gewoon warm, alsof je een badkuip instapt.. heerlijk warm. Met de stilte van het eiland sluipt de tijd voorbij.."

 

Er zijn veel onbewoonde eilanden in Sihanoukville. Als je geen beslissing kunt nemen over welke eilanden u wilt bezoeken, kun je een boottocht maken om verschillende eilanden te zien. Tijdens deze tour bezoek je veel eilanden, waarvan sommige onbewoonde eilanden zijn en de meeste onontwikkeld. Iedereen, die geïnteresseerd is in primitief leven zonder moderne faciliteiten, zou deze tour moeten proberen.
De Cambodjaanse eilanden zijn nog steeds niet ontwikkeld, zoals hun Thaise buren. In de afgelopen tien jaren zijn er accommodaties bijgekomen en is het een Shangri-La voor de backpackers. De eilanden krijgen tegenwoordig eindelijk de aandacht, die ze verdienen.
Naast het strand, heeft ieder eiland prachtige onderwaterwereld met mooie koraalriffen. Daarnaast is er achter het strand nog een stuk jungle om doorheen te dwalen.

 

Het Cambodjaanse woord voor eiland is 'Koh'. De zuidkust van Cambodja is een hotspot van eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. In totaal liggen er voor de kust ongeveer  61 tropische eilanden in de turkooizen wateren van de Golf van Thailand.
De meeste zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de kustplaatsen Sihanoukville, Kep en Koh Kong. De eilanden zijn grotendeels onontdekt. Het toerisme zet hier zijn eerste voorzichtige stappen.
Touroperators opereren vanaf het vasteland. Als je hier boekt kom je terecht op eilanden die van alles bieden: palmbomen op verlaten stranden, het traditionele leven in vissersplaatsjes,of een ongestoord leven in een hutje aan het strand.
De Cambodjaanse eilanden zijn de spaarzame plaatsen in de wereld, waar u nog kunt genieten van prachtige stukken wit zandstrand, die je helemaal voor jezelf alléén hebt. Veel van Cambodja eilanden ontlenen hun naam aan een legende. De meest populaire eilanden zijn:

 • Koh Kong – (of Koh Moul), het grootste eiland in Cambodja, is 22 kilometer lang en 7 kilometer breed. Koh Kong Island reikt tot 350 meter boven de zeespiegel. Het eiland heeft veel heuvels en is rijk aan natuurschoon.

 • Koh Russei - Koh Russei is één van de eerste eilanden, waar de backpackers kwamen.Je zult niet de enige zijn, die zich op één van de twee stranden van het eiland bevindt , maar het is wel een ervaring, die je met weinigen zult delen. Er loopt over het eiland een pad van het ene strand naar het andere, zodat je van strand kunt wisselen in enkele minuten. Dit doe je alleen wanneer het aantal badgasten van 10 personen te overweldigend vindt. Er zijn veel palmbomen, die het strand omringen.

 • Koh S’dach –Het koningseiland ligt in de Golf van Siam, halverwege Ko Kong en Sihanoukville. Er  is een dagelijkse stop van een boot, de zogenaamde bullet-boot. Voor een onvervalste ervaring van een Cambodjaanse vissersdorp past een verblijf in Koh S'dach guesthouse past. Het belangrijkste strand lijkt van goud en er is  kristalhelder water, waar het ideaal is om te snorkelen. Maar vergeet niet om luidkeels te zingen in de allerbeste karaoke bar van het strand!

 • Koh Tonsay - er wonen nu slechts zeven Khmer families op het eiland, die alles beheren: strandhutten en restaurants. Zij leven ook van de visvangst en de opbrengst van de kokosnootpalmen. De twee stranden worden door palmen omringd en hebben ondiep water. Het is dus ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Op de zeebodem zie je verschillende koralen, zeedieren en planten. Je kunt er dus zwemmen, snorkelen of in je hangmat slingeren met een koud biertje.

 • Koh Ta Kiev - De twee lange, mooie fijne zandstranden, elk een kilometer in lengte, hebben aan elke kant van de rotsachtige landtong. De stranden zijn de trots van het eiland, waarvan het zand fijn is. Palmbomen vind je al aan de rand van het strand. Op dit eiland worden vaak adelaars gezien. Heuvels van 30 - 40 meter komen in het binnenland uit het oerwoud omhoog. Het strand in zuidoosten (1km) wordt "ivory" genoemd, naar de kleur van het zand. Hier kun je de zonsopgang heel duidelijk zien. Het oostelijke strand (360 m) wordt "amber"genoemd. Ook naar de kleur van het zand. Dit strand ligt dicht bij de aanlegsteiger en het vissersdorp, dat over de zee uitkijkt naar Phu Quoc eilanden (Vietnam) en het Ream National Park.

 • Koh Rong - Als je letterlijk de enige persoon op het strand wilt zijn, ga dan naar Koh Rong. Het is 2½ uur varen (40km) met de boot vanuit Sihanoukville. Het is onbetwist het mooiste eiland voor de kust van Cambodja. Het eiland is bedekt met een dicht oerwoud. Hier vind je duizenden palmbomen, beboste heuvels en watervallen. Koh Rong is een maagdelijk eiland en wordt zelden bezocht door toeristen. Maar..... het toerisme staat in zijn kinderschoenen. Er worden 7 bungalows gebouwd met een restaurant.

 • De Song Saa eilanden - Het zijn eigenlijk twee kleine eilandjes, die in de luwte liggen van het grotere Koh Rong, één van de belangrijkste vakantie-eilanden van Cambodja. De Song Saa eilanden zijn Koh Ouen en Koh Bong en ze zijn met elkaar verbonden met een loopbrug. Als je naar beneden kijkt, zie het rijke zeeleven: zeepaardjes en andere tropische vissen.

 • Koh Pos - is een klein eilandje voor de kust van Sihanoukville. Het eiland bevindt zich op slechts 800 meter van de kust. Er is momenteel een brug aangelegd om het eiland verder te ontwikkelen. Dit gebeurt door een Russische onderneming.
  Koh Pos heeft rustige en mooie stranden. Vroeger kwamen vissers, na een dag werken op zee, hier zwemmen en uitrusten

 • Koh Rong Samloem - is een kleiner en rustiger eiland, dan het grote broertje Koh Rong. Het ligt zo'n 4 kilometer ten zuiden van Koh Rong.
  Op het eiland bevindt zich een klein vissersdorp en heeft veel mooie, verlaten stranden. Deze zijn allemaal gemakkelijk te voet te bereiken. Het eiland is (net als de andere) niet ontwikkeld: geen wegen en stroom is beperkt beschikbaar. Je kunt hier verblijven in één van de bungalows, die op het strand zijn gebouwd.

 • Koh Dek Koule - een eiland voor de rijken, die onder ons zijn. Het eilandje is in Russische handen en de prijs van een overnachting is hoog. Je wordt er wel verschrikkelijk verwend!

Onlangs heeft de regering Cambodja een lease-overeenkomst getekend met zes Cambodjaanse bedrijven om op vijf verschillende eiland resorts te ontwikkelen. Eén van die resorts is geprojecteerd op een eiland in de buurt de provincie Kampot, terwijl de rest van de resorts op eilanden komen in de buurt van Sihanoukville.