THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG SPEU
-- Kampong Speu
-- Kampong Speu Map
-- Ampe Phnom
-- Chambok
-- Kirirom NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Chambok
bij Kirirom NP


Chambok ligt in de provincie Kampong Speu, in het zuidwesten van Cambodja en Chambok is een Ecotourism Site. Het is ongeveer 110 km van Phnom Penh. Het deelt de grens met het Kirirom National Park.
Er zijn verschillende manieren om naar Chambok te gaan. Je kunt een bus nemen van Phnom Penh naar de provincie Preah Sihanouk en laat je afzetten bij Treng Trayeung of je kunt een minibus rechtstreeks naar Treng Trayeung nemen. Het duurt ongeveer 2,5 uur van Phnom Penh naar Treng Trayeung (afhankelijk van het seizoen). Vanaf Treng Trayeung kun je motodop naar de site brengen. Het duurt nog eens 45 minuten. Dan kunt u in Phnom Penh ook rechtstreeks een taxi huren naar Chambok.
Het staat bekend om zijn drie beekjes, waarvan er eentje een meer dan 40 meter hoge prachtige waterval heeft. De Engels sprekende gidsen zullen veel vertellen over, zowel dieren die in de bossen leven als planten, die daar groeien.


Naast het bos- en berglandschap zijn er watervallen, beekjes en een vleermuisgrot. Chambok geeft je een geweldig inzicht in de eenvoudige cultuur van het platteland. Dit doen ze o.a. door middel van traditionele dans- en muziekuitvoeringen. Er worden diverse activiteiten in Chambok ondernomen. Er zijn begeleide wandeltochten door het bos naar één van de watervallen of beekjes, een bezoek aan een vleermuizengrot, vogels observeren en dierensporen volgen. Verder kun je er fietsen en rijden met een ossenkar of een picknick houden, die geheel is klaargemaakt door een lokale vrouwengroep. In Chambok is het heel leuk om in een homestay te verblijven.
Naast het ecotoerisme van Chambok ligt er in het Kirirom National Park een eenvoudig gastenverblijf en een restaurant. Dit ligt niet ver van Chambok. Het Kirirom Hillside Resort is een hotel met meerdere bungalows, een restaurant, een attractiepark en een zwembad aan de rand van het Kirirom National Park. Het stadje Treng Trayeung met zijn markt en restaurants ligt ook dichtbij Chambok.

Verder kun je er zwemmen in een beek, vissen, kanovaren, paardrijden en varen met een soort waterfiets.


Homestay