THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 NATIONALE PARKEN
-- Botum Sakor NP
-- Cardamom Mountains
-- Dieren in Cambodja
-- Kirirom NP
-- Mekong Rivier
-- Peam Krasop NP
-- Ream NP
-- Virachey NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlť Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Cardamom Mountains


Wanneer je van Koh Kong naar Pailin of Pursat rijdt, kom je door de Cardamom Mountains. Naar verluidt, is dit de meest ongerepte wildernis in Zuidoost-AziŽ.
Deze rit voert u door een mooie omgeving.

Het hoogste punt in het berggebied is Mount Aural met een hoogte van 1813 meter. Er zijn vijf belangrijke rivieren die ontspringen in de Cardamom Mountains. Deze rivieren zorgen voor tientallen watervallen. Er wonen ongeveer 25.000 mensen in dit gebied, van wie sommigen tot de etnische minderheden behoren, zoals de Porr.

Er zijn twee natuurreservaten in de Cardamom Mountains, die beide werden opgericht door koning Norodom Sihanouk in 1993 uitsluitend op basis van luchtfoto's.
Mt. Samkos Wildlife Sanctuary is in het westelijke deel van het gebied, en Mt. Aural Wildlife Sanctuary is in het oosten. Dit zijn "papieren" parken alleen: ze bestaan alleen door de wet, met geen van de actieve beheer, wat nodig is voor een natuurreservaat.
Hier trok ook de Rode Khmer guerrilla zich terug na het verliezen van de macht in 1979. Twintig jaar lang durfde niemand naar dat gebied uit angst voor de Rode Khmer en de mijnen, die ze geplaatst zouden hebben. Dientengevolge bleef de regio ongerept en onontwikkeld.
Tegenwoordig zijn Cardamom Mountains het grootste ongerepte gebied op het vasteland van Zuidoost-AziŽ. Er leven een opmerkelijk aantal diersoorten, die bedreigd worden (of in soms elders in de wereld elders in de wereld uitgestorven zijn).
Echter, zonder de juiste bescherming van dit gebied en haar bewoners zijn ze overgeleverd aan de belangen van houtkap en stropers. Het is dicht bedekt met weelderige regenwoud.

De Cardamom Mountains hebben de grootste natuurlijke bronnen in termen van oerwoud en wilde dieren. Het Milieu programma van de Cambodjaanse regering voerde een onderzoek uit, dat slechts een klein deel van de enorme uitgestrektheid van onontgonnen land dekte.
Ondanks het weinige onderzoek en observatie is verricht, identificeerden ze 30 grote zoogdieren, 30 kleine soorten zoogdieren, meer dan 450 vogels, 64 reptielen, 30 amfibieŽn, en vele andere planten en insecten.
We noemen een paar inheemse dieren, die in de Cardamom Mountains leven: olifanten, tijgers, nevelpanters en een grote verscheidenheid aan zoogdieren, zoals de Maleisische zonnebeer, geplooide gibbons, en Siamese krokodillen, die allemaal hoog op de lijst van bedreigde diersoorten staan.

De Cardamom Mountains gelden als ťťn van de laatste echte oerwoud gebieden op het vasteland van Zuidoost-AziŽ. GeÔsoleerd door hun geÔsoleerde ligging, het ruige terrein en doordat ze gedurende de jaren van conflict in Cambodja vergeten zijn, zijn de Cardamom Mountains een vrijwel ongestoord bos gebleven van meer dan 10.000 vierkante kilometer. Het Cardamom Mountain Wildlife Reservaten Project, een joint venture van Flora & Fauna International en Cambodja'' s Ministerie van Milieu, richten zich op het behoud van het landschap, natuur en tegelijkertijd het terugdringen van armoede.
De nadruk ligt voornamelijk op het beheer en het onderhouden van twee beschermde gebieden in het zuidwesten van Cambodja: Phnom Samkos Wildlife Sanctuary en Phnom Aural Wildlife Sanctuary.

De Cardamom Mountains zijn tegenwoordig in de gehele wereld bekend om de zoogdieren, vogels, reptielen bevatten en amfibieŽn. Dit is deels te wijten aan de zeer hoge diversiteit van woonomgevingen. Sommige vind je nergens anders in Cambodja, zoals de uitgestrekte brand-gereguleerde varens, bovenste bergbossen, grote hoogte moerassen en blackwater-rivieren, die zich slingerend door de moerassen bewegen.