THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 BATTAMBANG
-- Battambang
-- Battambang Hotels
-- Battambang Map
-- Battambang Markten
-- Battambang - Siem R.
-- Batt. Bamboo Train
-- Batt. Banon Wijngaard
-- Batt. Sampeau
-- Batt. Prasat Banan
-- Batt. Shop/ Restaurant
-- Batt. Wat Ek
-- Batt. Pagode
-- Poipet Casino City
-- Poipet Hotels
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Battambang

"Exact half twaalf stappen we binnen bij het hotel, de kamer is nog niet klaar, maar als we na een half uurtje naar de kamer gebracht worden valt onze waffel weer open.... We hebben weer een up-grade te pakken, van een kamer aan de tuin naar een villa aan de vijver!
Ik weet niet hoe we het doen deze vakantie, maar tot nu toe hebben we alleen maar supermooie kamers gehad. En over het eten ook niets dan goeds, overal een heerlijk ontbijt met goed brood, stokbrood en croissants en het avondeten is ook meer dan geweldig!"

 

Battambang is na Phnom Penh de grootste stad. Battambang is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die voornamelijk rijst produceert. Het is gesticht door de Fransen, omdat deze mooi paste op de route Saigon - Phnom Penh - Thailand.
Er zijn echter maar een paar koloniale gebouwen. De Sangker rivier loopt van noord naar zuid door de stad. Het grootste gedeelte van de stad ligt echter aan de oostzijde van de rivier.
In het centrum van Battambang ligt de markt. Hier vind je veel budgethotelletjes.
Je kunt met de bus naar Battambang reizen, hoewel de stad ook een station heeft. Helaas rijden er echter geen treinen meer. Men is het wel van plan om een reguliere treindienst op te zetten. Het enige treintje, dat er nu nog rijdt is de Bamboo Train (links in het menu). Dit is een klein treintje, voort gedreven door een bromfietsmotortje, waar men met enkele medepassagiers op een bamboe ondergrondje zit. Helaas kan er maar één treintje rijden. Als er een tegenligger komt, moet er één van het spoor af.

 

 
Eén van de mooiste manieren om in Battambang te komen is met de boot uit Siem Reap. Voor iets minder dan 15 euro krijg je een prachtige tocht over het water van ongeveer 4,5 uur.
Battambang telt vele fraaie frans-koloniale gebouwen. Deze vind je voornamelijk in de hoofdstraat van Battambang, maar ook nog langs de Sangkerrivier. Aan de rivier ligt een opvallende Chinese tempel, die leuk is om even te bekijken. In de stad zijn verder Wat Phephitta en ook de Wat Dhum Rey Sor een bezoekje waard.
Op de levendige centrale markt en de winkels rondom de markt is van alles te koop. Dit een goede plek om edelstenen te kopen, maar pas wel op dat het echte edelstenen zijn. De edelstenen zijn afkomstig uit de provincie Pailin, waarvan Battambang de toegangspoort is.
De omgeving kun je het best met een motortaxi verkennen. Vergeet niet te onderhandelen over de prijs.
 


Bezienswaardigheden:

Barseat Tempel:
Deze werd gebouwd tijden de regering van koning, Soriyak Varman I (1002-1050) en is gelegen op een heuvel bij het dorp Ba Set, zo'n 15 km van Battambang. Ba Set heeft een architectuur van 11de eeuw en is gebouwd van 1036 tot 1042. Naast de tempel is er een vijver die 20m lengte heeft 12m breedte en 10m diepte. De vijver is nooit droog, behalve in het droge seizoen. In regenachtig seizoen, is de waterspiegel hoger dan gebruikelijk.

 

Wat Ek Tempel:
Heeft een architectuur uit de 11de eeuw en was gebouwd in 1027, tijdens de regering van koning, Sorayak Varman I (1002-1050). De tempel vind je in het plaatsje Piem Ek, zo'n 14 km van Battambang.


Ba Nan Tempel:
Heeft een architectuur uit midden van de 11de eeuw en werd afgebouwd aan het eind van de 12de eeuw door koning Ut Tak Yea Tit Tya Varman II (1050-1066) en door koning Jarvarman VII (1181-1219). De tempel ligt op een 400 meter hoge berg bij Koh Tey, ongeveer 15 km van Battambang. In de vallei zijn ook twee belangrijke bronnen.

Prasat Snung:
Kenmerkt zich door de drie gescheiden stupas die van baksteen zijn gemaakt en op een heuvel liggen met een lengte van 30 meter en een breedte van 20 meter. Deze stupas vind je bij de pagode Snung, waarvan het plaatsje ook Snung heet.
Je vindt het op ongeveer 22 kilometer van Battambang. Volgens de stijl bij de poort, is de tempel gelijkaardig aan andere tempels in 12de eeuw. Achter de tempel is er een andere tempel in aanbouw.

Phnom Sam Puoy Resort:
Dit heerlijke plek vind je langs de National Road No 57 bij het dorp Sam Puoy, ongeveer 12 km van Battambang. Op de top van de berg Sam Puoy, zijn er tempel en drie natuurlijke bronnen, namelijk Pkar Slar, Lo Khuon en Ak zo Pheak. Naast de berg van SAM Puoy, zijn er sommige belangrijke bergen: Phnom Trung Moan, Phnom Trung Tea en de Phnom Neang Rum Say Sork. Deze bergen zijn verbonden met de Cambodjaanse volkslegende van Reach Kol Neang Rum Say Sork. >

Boeng Kam Pinh Puoy Resort:
Deze bijzondere plek vind je tussen twee bergen, de Phnom Kul (ook wel Phnom Ta Nget) en de Phnom Kam Pinh Puoy, bij de plaats Ta Nget, circa 35 kilometer van Battambang.

Sek Sak Resort:
Een prachtige natuurlijke omgeving, dat al voor de burgeroorlog populair was. Sek Sak strekt zich uit langs de rivieroever, die rijk is aan planten, bomen en bamboe. Het stuk is zo'n 500 meter lang. Sek Sak bevindt zich zo'n 50 km van Battambang langs de Nationale Weg Nr 57, de vroegere Nationale Weg Nr 10.


 
Battambang