THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 BANTEAY MEANCHEY
-- Ang Trapeang Thmor
-- Banteay Meanchey
-- Banteay Meanchey Map
-- Banteay Chhmar
-- Banteay Torp
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Ang Trapeang Thmor


Saruskraanvogels

Ang Trapeang Thmor ligt in het noordwesten van Banteay Meanchey. Het is ongeveer 100 km van de stad Siem Reap. Ang Trapeang Thmor is een unieke wetland ecosysteem en is de thuisbasis van meer dan 200 vogelsoorten, waaronder de bedreigde saruskraanvogel.
Dit moerasachtige waterreservoir werd door dwangarbeiders aangelegd in de Rode Khmer-periode. De zuidoostelijke hoek van het meer fungeert ook als een resort voor de lokale bevolking waar de boten, rubber-ringen en voedsel beschikbaar zijn.
Bezoekers kunnen genieten van zowel het wetland ecosysteem met schilderachtig uitzicht en de schoonheid van het merengebied. Voor degenen die zelf iets willen ondernemen is peddelen op de meren een goed alternatief. Ang Trapeang Thmor biedt ook de mogelijkheid om de oude Cambodjaanse cultuur met zijn oude tempels te bekijken. Last but not least Ang Trapeang Thmor is ook beroemd om zijn Eld herten spotten. Op het hoogtepunt van het droge seizoen - in maart en april - voeden kuddes bedreigde Eld's herten zich aan de rand van het meer.

De bedreigde saruskraanvogel voedt zich met planten, maar ook insecten, hagedissen en weekdieren. Anders dan de meeste kraanvogelsoorten heeft deze soort zich vrij goed aan de mens aangepast. Hij voelt zich thuis in rijstvelden of tussen vee, waar hij op kikkers en andere kleine dieren jaagt, die door het vee opgejaagd worden.
De populatie van de saruskraanvogelsoorten in dit gebied steeg voortdurend in de afgelopen jaren.

Er is momenteel een project in Ang Trapeang Thmor om te voorkomen dat de zeldzame vogels verdwijnen. Vogels kunnen het hele jaar bekeken worden, maar de beste tijd om de saruskraanvogels te bekijken is van februari tot mei.
Van Siem Reap Town is het twee uur rijden in het droge seizoen en een drie uur rijden tijdens het regenseizoen met minibus, taxi of motortaxi. Om in het natte seizoen het reservaat te bezoeken is het raadzaam om dit te doen met een 4-wheel drive.


Eld's herten

Er zijn nogal wat stropers in dit reservaat. Vandaar dat er regelmatig intensieve patrouilles plaats vinden. Deze patrouilles zijn de laatste jaren verhoogd.